zondag 7 december 2008

Wijde wereld

De kruitdampen van Docs for Sale op het IDFA documentaire festival zijn opgetrokken, we kunnen voorzichtig de balans opmaken en de kans is groot dat onze documentaire ‘Copşa Mică, Dudu’s Dark Town’ nu op eigen kracht de wijde wereld in kan.

Docs for Sale is de zakelijke ontmoetingsplaats voor filmmakers, producenten, sales agents en distributeurs. IDFA heeft een selectie gemaakt van documentaires die hier voor in aanmerking komen, waarbij de focus ligt op “creative, high-quality documentaries for both theatrical release and TV broadcast”.

Voor ons makers dus een ontzettend spannende week om mee te maken en heel interessant om te zien wat de reacties op ons product zouden zijn.


Bijna iedereen die de documentaire heeft gezien is vooral gefascineerd door de hoofdpersoon Dudu, “a very interesting character”. Het element van de vervuiling lijkt zeker in deze ecologische tijden met veel aandacht voor het milieu een schot in de roos te zijn. En de mooiste opmerking na de viewings komt van een grote distributeur die onze film als “something very special” omschrijft.

Er is interesse voor de vertoning op drie documentaire festivals in Europa (Noorwegen, Griekenland en Italië) en verschillende tv stations (Zweden, Japan) overwegen uitzending in een 52 minuten versie. We zijn tevreden met deze resultaten en hopen dat onze documentaire op deze manier zijn weg naar het publiek zal vinden.

[Naschrift feb 2009: de eerste deal is gesloten met Lombardo Films uit Duitsland, voor de wereldwijde distributie en verkoop van onze documentaire, uitgezonderd nederland en België]

Geen opmerkingen: